HomeΣυμβουλές

Άνοιξη!!! Η εποχή που ζωντανεύουν τα χρώματα και τα αρώματά της φύσης!!! Μαζί της και η διάθεση μας!!! Αυτή την εποχή θα φυτέψουμε τις πετούνιες, τις φλόγες, τις βιγόνιες και τον βασιλικό, τα γεράνια, τις μαστιχιές, τα σερφίνια και τις λομπέλιες, τον έρωτα, τη διάσκια, τις τριανταφυλλιές, και τόσα και τόσα άλλα πανέμορφα φυτά. Εκτός απ’ αυτά όμως, θα χρειαστούμε γλάστρες και τύρφη για φυτεύσεις και μεταφυτεύσεις, λιπάσματα για τη σωστή θρέψη των φυτών μας, φυτοπροστατευτικά προϊόντα, για να αντιμετωπίσουμε τυχόν εχθρούς και ασθένειες, αλλά και εργαλεία και μηχανήματα που θα μας βοηθήσουν στις εργασίες μας. Στα Φυτώρια Καζάκου θα βρείτε μια πολύ μεγάλη ποικιλία προϊόντων, για να εξοπλίσετε αλλά και να διακοσμήσετε τον κήπο και τα μπαλκόνια σας

Αν ζείτε σε διαμέρισμα ή έχετε μικρό κήπο, και θα θέλατε καρποφόρα δέντρα, σας προτείνουμε νάνα δέντρα, οπωροφόρα ή εσπεριδοειδή. Μπορούν να αναπτυχθούν και να καρποφορήσουν κανονικά σε γλάστρες, ενώ το μέγεθος των φυτών αλλά όχι και των καρπών, θα παραμένει μικρό. Διαλέγοντας το δέντρο ή οποιοδήποτε άλλο φυτό επιθυμείτε, μπορείτε με τη βοήθειά μας να επιλέξετε μέσα από την μεγάλη ποικιλία που διαθέτει το κατάστημά μας, και την πήλινη ή πλαστική γλάστρα που σας αρέσει, να φυτέψουμε το φυτό στο κατάλληλο υπόστρωμα τύρφης, και να το πάρετε έτοιμο στο σπίτι σας.

Πολύ σημαντική εργασία αυτή την εποχή, είναι το κλάδεμα των δέντρων και θάμνων, καλλωπιστικών και οπωροφόρων. Μπορούμε να κάνουμε κλάδεμα σχήματος, για να δώσουμε σχήμα στα φυτά μας, κλάδεμα καρποφορίας, ώστε να προάγουμε την καρποφορία τους, και κλάδεμα για αραίωμα των κλαδιών. Για τις εργασίες μας θα χρειαστούμε πριόνια και κλαδευτήρια, αλλά και την ειδική μαστίχα κλαδέματος, η οποία επουλώνει τις πληγές των δέντρων μετά το κλάδεμα ή τον εμβολιασμό τους και τα προστατεύει από εχθρούς, μύκητες και τις καιρικές συνθήκες.

Πλησιάζει ο καιρός να φυτέψουμε στον κήπο μας τα καλοκαιρινά λαχανικά, ντοματιές, πιπεριές, μελιτζανιές, αγγουριές. Γι’ αυτό, χρειάζεται η κατάλληλη προετοιμασία. Καθάρισμα, σκάψιμο, λίπανση, για να μπορέσουν τα φυτά να μας δώσουν την καλύτερη παραγωγή τους. Δε φτάνει όμως μόνο αυτό. Τα φυτά θα πρέπει να είναι ποιοτικά, από σπόρους υβριδίων, μεγαλωμένα στις κατάλληλες συνθήκες θερμοκρασίας, σε υπόστρωμα τύρφης, και απαλλαγμένα από ασθένειες. Τα Φυτώρια Καζάκου, εδώ και 24 χρόνια, σας προμηθεύουν με τα καλύτερα φυτά λαχανικών, από προσεκτικά επιλεγμένους σπόρους, κρατώντας σταθερή την άριστη ποιότητα τους.

Τα αρωματικά φυτά, καλλιεργούνται από πολύ παλιά για το άρωμα που σκορπίζουν γύρω τους, τις γεύσεις που δίνουν στα φαγητά ή στα γλυκά, τις φαρμακευτικές τους ιδιότητες, αλλά και απλά για διακοσμητικούς λόγους. Είναι φυτά ανθεκτικά, χωρίς ιδιαίτερες καλλιεργητικές απαιτήσεις, γι’ αυτό αξίζει, ακόμη κι αν δε διαθέτετε πολύ χώρο, να φτιάξετε στο μπαλκόνι ή στον κήπο σας, μια γωνιά με αρωματικά φυτά, όπως λεβάντα, θυμάρι, φασκόμηλο, λουίζα, δίκταμο, μέντα, πράσινο τσάι και πολλά άλλα. Στο φυτώριό μας θα βρείτε τη μεγαλύτερη ποικιλία σε έτοιμα φυτά, αλλά και σπόρους από τα περισσότερα είδη!!!

Η φύτευση καρποφόρων δέντρων συνεχίζεται όλους τους μήνες της άνοιξης. Τα δέντρα που αγοράζουμε, πρέπει να είναι πλέον φυτεμένα το καθένα σε γλάστρα με χώμα, και όχι γυμνόριζα. Δεν κλαδεύουμε τα εσπεριδοειδή, παρά μόνο όταν σταματήσουν τα κρύα. Οι τριανταφυλλιές μας θέλουν επίσης τη φροντίδα τους. Κλάδεμα, λίπανση, ψέκασμα, αλλά και ανανέωση των φυτών που έχουν γεράσει. Στο φυτώριό μας θα βρείτε πάνω από 120 διαφορετικές, προσεκτικά επιλεγμένες ποικιλίες τριανταφυλλιάς για να στολίσετε τα μπαλκόνια και τον κήπο σας.

Ακόμη και τον Φεβρουάριο, μπορούμε να φυτέψουμε τους χειμωνιάτικους αλλά και τους ανοιξιάτικους βολβούς. Οι τουλίπες, οι ίριδες, οι νάρκισσοι και τα ζουμπούλια, αλλά και οι φρέζιες, οι νεραγκούλες, οι γλαδιόλες, οι κρόκοι και τα λίλιουμ, μπορούν να φυτευτούν. Τα χειμωνιάτικα λουλούδια, όπως οι πανσέδες, οι βιολέτες, οι πρίμουλες, αλλά και τα κυκλάμινα, έχουν ακόμη την τιμητική τους, πριν κατακλυστούμε από τα άνθη και τα χρώματα της άνοιξης!!!

Κατά τη διάρκεια του κλαδέματος, κόβουμε τα σπασμένα ή προσβεβλημένα κλαδιά, καθώς και όσα έχουν στραβώσει ή δεν έχουν τη σωστή κατεύθυνση. Μολυσμένα φύλλα ή κλαδιά που αφαιρούμε, τα απομακρύνουμε και τα καίμε, ώστε να μην μεταφέρουμε αρρώστιες στα υγιή φυτά, δεν τα κάνουμε κομπόστ, και τέλος απολυμαίνουμε το ψαλίδι με οινόπνευμα. Το κλάδεμα δεν είναι το ίδιο για όλα τα φυτά, γι’ αυτό είναι καλό να συμβουλευόμαστε έναν γεωπόνο, έτσι ώστε να πετύχουμε καλύτερο σχήμα και μεγαλύτερη ανθοφορία και καρποφορία.

 • l-agrohoumis.png
 • l-agrosystem.png
 • l-agrotechnika.png
 • l-alfa.png
 • l-anagnostou.png
 • l-ceramart.png
 • l-greenagro.png
 • l-hellasod.png
 • l-neoxoritis.png
 • l-palaplast.png
 • l-plantas.png
 • l-stabouloglou.png
 • l-ziko.png

ΤA ΦΥΤΩΡΙΑ ΚΑΖΑΚΟΥ

 

Τα Φυτώρια Καζάκου είναι μία οικογενειακή επιχείρηση, που δραστηριοποιείται στην παραγωγή και εμπορία καλλωπιστικών και λαχανοκομικών φυτών από το 1988, αλλά και στην εμπορία γεωργικών εφοδίων και ειδών κήπου από το 2002. Περισσότερα...